چات ماسالا

چات ماسالا

مواد لازم جهت تهیه چات ماسالا Chaat Masala

پودر انبه ترش خشک شده 4 قاشق چایخوری
زیره سبز بو داده 3 قاشق چایخوری
نمک سیاه 3 قاشق چایخوری
نمک 3 قاشق چایخوری
تخم گشنیز بو داده 1 قاشق چایخوری
پودر زنجفیل ½ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ½ قاشق چایخوری
فلفل سفید ½ قاشق چایخوری
فلفل قرمز ½ قاشق چایخوری

چات ماسالا یک نوع ادویه هندی و پاکستانی است. ماده اصلی آن پودر انبه ترش (انبه) خشک شده (Amchoor) است. اگر ذائقه شما طوریست که از ترشی‎جات لذت می‎برید حتما این ادویه مورد پسندتان قرار می‌گیرد.
چات ماسالا را در پاکستان و شمال هند روی میوه، تخم‎مرغ، سالادهای معمولی می‎ریزند. این ادویه به صورت بسته‎بندی نیز در این کشورها وجود دارد که نام تجاری آن چات ماسالای میوه است.
شما می‎توانید ادویه‎های دیگری نیز به طور دلخواه به آن اضافه کنید و طعم آن را باب طبع خود تغییر دهید، ادویه‎هایی مانند: آنغوزه: ⅛ قاشق چایخوری ، گرام ماسالا: 1 قاشق چایخوری ، دانه رازیانه بو داده یا خام: ½ قاشق چایخوری و نعناع خشک ¼ قاشق چای‎خوری.
نمک سیاه، نوعی نمک است که با زغال‌کربناته در مناطق آتشفشانی رشته‌کوههای هیمالیا یافت می‌شود؛ اگر به آن دسترسی نداشتید از نمک معمولی استفاده کنید.
فراموش نکنید؛ برای تهیه چات ماسالا از تابه چدنی یا از تابه‎ای با کفه ضخیم استفاده کنید تا دانه‎ها در معرض حرارت مستقیم نباشند وگرنه زود می‌سوزند.

طرز تهیه

زیره سبز، تخم گشنیز و دانه رازیانه را درون تابه‎ خشک و چدنی بریزید.
تابه را روی شعله را کم قرار داده و دانه‎ها را برای 1 دقیقه (تا زمانی که بوی خوش آنها بلند شود) تفت دهید.
وقتی کمی خنک شدند آنها را با آسیاب پودر کنید.
پودر آسیاب شده را با بقیه مواد مخلوط کنید.
در نهایت ادویه شما با طعم دلخواه‎تان آماده است که آن را درون ظرف کاملا دربسته نگه دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *